Нацбанк Киргизстану знизив облікову ставку до 13%

Джерело

АПК-Інформ

1134

Національний банк Киргизстану з 29 листопада знизив облікову ставку (ключову ставку) до 13%. Про це повідомляється на сайті Нацбанку.

Нагадаємо, що з березня облікова ставка в республіці не змінювалася і становила 14%.

У повідомленні уточнюється, що реальний ВВП за підсумками жовтня 2022 р. зріс на 7%. Економічна активність в країні підтримується секторами промисловості, послуг і сільського господарства.

Збільшення державних витрат і надходження грошових переказів також впливають на зростання внутрішнього попиту.

«У цих умовах курс монетарної політики Національного банку, як і раніше, спрямований на стримування інфляційних процесів. Грошово-кредитні умови в цілому залишалися нейтральними, і, незважаючи на негативні зовнішні шоки і підвищені інфляційні очікування, реалізована грошово-кредитна політика дозволила мінімізувати тиск на національну валюту і забезпечила сприятливі умови як для підвищення ресурсної бази банківського сектору, так і для зростання кредитування економіки», — стверджує НБ КР.

Нацбанк очікує, що уповільнення інфляційних процесів продовжиться і в 2023 р.

У зв'язку з цим пріоритетним завданням є проведення узгодженої фіскальної та монетарної політики для підтримки макроекономічної стабільності, а також проведення структурних реформ в Киргизстані. У їх числі - реалізація заходів щодо зниження немонетарних факторів інфляції і насичення внутрішнього ринку споживчими товарами.

Наступне планове засідання правління НБ з питання про розмір облікової ставки пройде 30 січня 2023 р.

Реклама

Вхід