Чого очікувати від світового ринку пшениці у майбутньому сезоні – дізнаємося на Asia Grain Conference

Джерело

АПК-Інформ

4105

Світовий ринок пшениці перебуває під впливом кількох важливих чинників. З одного боку, запаси цієї зернової у світі за підсумками цього сезону можуть стати найвищими за всю історію спостережень. З іншого боку, світові ціни залишаються на рекордно високому рівні у зв'язку з геополітичною напруженістю та невизначеністю з постачанням пшениці з країн Причорноморського регіону.

Які тенденції характерні для світового ринку пшениці у 2022/23 МР та чого очікувати від майбутнього сезону? Відповіді на ці та багато інших питань будемо шукати на міжнародній конференції «Asia Grain Conference», яка відбудеться 25-26 квітня в Алмати.

Представляємо одного зі спікерів нашої конференції – Олександр Каравайцев, старший економіст International Grains Council (IGC). Тема його доповіді: «Світовий ринок пшениці: 2022/23 МР. Очікування на 2023/24 МР: які регіони та під впливом яких факторів формуватимуть глобальні тренди».

На думку експерта, ситуація на світовому ринку пшениці найближчими місяцями значною мірою залежатиме від подій у Причорноморському регіоні. Зважаючи на ризик зниження врожаю в 2023/24 МР в Україні, у поєднанні зі складною ситуацією, що потенційно зберігається, для поставок з регіону, величезне значення матиме обсяг врожаю інших ключових виробників та експортерів зернових. Адже ще існують такі важливі чинники, як логістика, яка безпосередньо впливає на ціноутворення, а також попит, що змінюється в країнах-імпортерах пшениці.

На майданчику «Asia Grain Conference» ви матимете можливість не тільки почути думки експертів та прогнози аналітиків, але й поставити всі запитання, зав'язати корисні знайомства, укласти прямі контракти, загалом, отримати максимум цінної інформації для успішного розвитку свого бізнесу.

Приєднуйтесь – реєстрація для участі в конференції вже почалась!

Реклама

Вхід