В українських портах дещо подорожчала кукурудза – АПК-Інформ

Джерело

АПК-Інформ

6246

Минулого тижня, за даними ІА «АПК-Інформ», дещо зміцнилися індикативи української кукурудзи на базисі FOB Чорне море та закупівельні ціни трейдерів у морських портах.

Підтримку вартості кукурудзи на зовнішньому ринку надали більш високі темпи експорту, якщо порівняти з іншими культурами, та поступове відновлення попиту Китаю після новорічних канікул. Тим часом, частина компаній, які потребували формування великотоннажних обсягів під раніше укладені контракти та заплановані судна, вдавалася до підвищення цін на базисі СРТ-порт. Однак тенденція мала доволі обмежений і ситуативний характер, тому несуттєво позначилася на загальних цінових діапазонах. До того ж трейдери доволі швидко покривали свої потреби, адже, попри деяке стримування продажів аграріями, пропозиції кукурудзи надходили в достатньому обсязі.

Так, індикативні ціни пропозиції фуражної кукурудзи із постачанням в лютому з глибоководних чорноморських портів, дещо зміцнившись, сягнули 255-280 USD/т FOB.

В той самий час закупівельні ціни трейдерів в портах Великої Одеси та Дунаю зросли до 190-220 USD/т СРТ-порт проти 190-210 USD/т СРТ-порт тижнем раніше.

За подальшим розвитком ситуації на українському ринку зернових та продуктів їх переробки слідкуйте у стрічці новин нашого сайту. Більш детальна інформація доступна для передплатників тижневих оглядів «АПК-Інформ».

 

Реклама

Вхід