АМПУ пропонує залучити українських лоцманів при проходженні суден Сулінським каналом

Джерело

АПК-Інформ

1106

ДП «Адміністрація морських портів України» пропонує залучити українських лоцманів при проходженні суден Сулінським каналом, що дозволить збільшити обсяги перевезень даним шляхом. Про це заявив в.о. голови ДП "АМПУ " Олексій Востріков під час зустрічі з представником Європейської комісії Аланом Бароном та представником Дунайської комісії зі сторони Румунії Антоніо Стоаном, повідомила пресслужба підприємства.

Як було зазначено під час зустріч,і питання збільшення потенціалу та пропускної здатності каналу Суліна є одним з ключових у рамках реалізації ініціативи «Шляхи солідарності».    

«Для нас дуже важливою є підтримка Європейського Союзу у розв’язанні проблем судноплавства р. Дунай. Враховуючи обмежену кількість румунських лоцманів на Сулінському каналі, АМПУ готова залучити українських лоцманів для покращення координації та збільшення обсягів перевезень», – сказав О. Востріков.

Також під час зустрічі обговорили важливе питання щодо якісного налаштування системи навігаційної обстановки, адже це запорука ефективного та безпечного судноплавства Дунайського регіону.

«Саме дунайські порти у 2022 р. показали найкращі результати за всі роки роботи. Перевантажено 16,5 млн тонн вантажів. Звісно, у нас попереду ще дуже багато завдань щодо покращення та розвитку судноплавства на Дунаї. Адже наразі основою морських та річкових перевезень є порти Дунайського кластеру, які вкрай потребують посилення та оновлення задля продуктивного та якісного функціонування», - зауважив керівник АМПУ.

 

Реклама

Вхід