У портах Великої Одеси покращилася ситуація з вивантаженням зернових вантажів

Джерело

АПК-Інформ

1042

У портах Одеса та Чорноморськ збільшується вивантаження вагонів з агропродукцією. Про це було заявлено під час наради представників Укрзалізниці та зернового ринку 25 травня, повідомляє Rail.insider.

Як розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, цього тижня спостерігається збільшення кількості вагонів, що рухаються в напрямку портів Великої Одеси. Якщо на початку тижня таких було 900 одиниць, то зараз — 1512.

«Збільшується і обсяг вивантаження. Середній показник був приблизно 92 вагони. 23 травня вивантажували 99 вагонів, 24 травня — 186 вагонів. Тобто майже удвічі зросло вивантаження зерна в портах Великої Одеси», — наголосив посадовець.

Він також висловив сподівання, що ця тенденція збережеться.

«І порти вийдуть на ті показники, які мали (майже 900 вагонів на добу вивантажували). Але це неможливо, поки не запрацює порт Південний, який здійснював найбільший обсяг перевантажувальної роботи зернових вантажів. Тож чекаємо на рішення по порту Південний», — уточнив В. Ткачов.

Покращується ситуація і в порту Ізмаїл. Якщо на початку поточного тижня в напрямку цього порту рухалися 2428 вагонів із зерновими, то станом на 25 травня — 2215. При цьому якщо 23 травня вивантажили лише 60 вагонів через дощ, то 24 травня — вже 106 вагонів. Тож наразі черга становить 21 добу.

Щодо роботи «зернового коридору», то, за інформацією від очільника дирекції по роботі з припортовими станціями регіональної філії «Одеська залізниця» Володимира Котєліна, в період 19-25 травня інспекцію на вхід загалом пройшли 14 суден: 8 — для порту Одеса та 6 — для Чорноморська.

«Станом на 25 травня в зоні інспекції перебували 6 суден (2 — для Одеського порту, 4 — для Чорноморська). Також 12 суден зареєстровані до огляду 25, а ще 36 перебувають в очікуванні реєстрації для проходження інспекції.
Реклама

Вхід