Розділи

Сталий попит імпортерів підтримує ціни на кукурудзу на західних кордонах України – АПК-Інформ

Джерело

АПК-Інформ

2545

За даними моніторингу ІА «АПК-Інформ», протягом минулого тижня ціни попиту імпортерів на фуражну кукурудзу на західних кордонах України коригувались різноспрямовано.

Тиск на ціни чинили сезонне збільшення кількості пропозиції вказаної культури нового врожаю на внутрішньому ринку та активізація вантажопотоку в напрямку західних кордонів через зниження темпів експорту «зерновим коридором» на тлі чергового російського шантажу на цій темі. Однак стабільний попит європейських покупців нівелював вплив вказаних факторів та на більшості напрямків перешкоджав більш істотному зниженню цін, а на деяких – зумовив їх зміцнення.

Закупівельні ціни імпортерів з поставкою в листопаді-грудні на кордоні з Польщею та Румунією дещо знизилися і склали 220-245 EUR/т DAP. Водночас зросли на кордонах з Угорщиною та Словаччиною – до 230-250 EUR/т DAP, у містах Угорщини та Болгарії – до 280-300 EUR/т DAP, а в порту Констанца – до 270-285 EUR/т CIF.

За подальшим розвитком ситуації на українському ринку зернових та продуктів їх переробки стежте в стрічці новин нашого сайту. Більш детальна інформація доступна для передплатників тижневих оглядів «АПК-Інформ».

 

Реклама