Лідери ІТ-ринку України SAP і BDO обговорили перспективи локалізованого МСБ-рішення SAP Business One

Источник

АПК-Информ

3942

Компанія SAP, лідер на ринку корпоративних додатків, і провідна аудиторсько-консалтингова компанія BDO Consulting обговорили на спільній прес-конференції тенденції технологічного розвитку середнього і малого бізнесу в Україні, а також ключові глобальні тренди автоматизації цього сегмента. В рамках заходу було презентовано новий для ринку країни продукт - локалізована версія рішення для середнього та малого бізнесу SAP Business One. Рішення приведено у відповідність з актуальними вимогами законодавства країни і буде доступно українською мовою.

В рамках офіційного візиту в Україну Крістіана Екса, регіонального директора SAP Business One в країнах Центральної та Східної Європи, компанії BDO Consulting і SAP організували зустріч з представниками бізнес-спільноти та ІТ-галузі, включаючи найбільших постачальників послуг дата-центрів. Ключовою темою заходу став вихід локалізованого рішення для українського ринку, що особливо актуально в світлі нових завдань середнього та малого бізнесу країни. За даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, малий і середній бізнес забезпечує майже 80% робочих місць. Україна, активно проводить політику євроінтеграції, перехід на міжнародні стандарти ведення бізнесу важливий для успішного співробітництва із зарубіжними партнерами та інвесторами.

У своєму виступі керуючий директор SAP в Україні і Грузії Максим Матяш підкреслив, що стратегія SAP в Україні співзвучна стратегічним цілям компаній країни: досягнення максимальної прозорості і спрощення бізнес-процесів, скорочення витрат завдяки цифровій трансформації на базі новітніх технологій, підвищення оперативності та гнучкості розвитку бізнесу. Регіональний директор SAP Business One в країнах Центральної та Східної Європи Крістіан Екс в своєму виступі зазначив переваги цього рішення як основи оптимізації бізнес-процесів: гнучкість, масштабованість, просту адаптацію до стратегії зростання бізнесу клієнтів. Про затребуваності SAP Business One говорить глобальний масштаб його поширення: клієнти в 150 країнах, 43 локалізації на 27 мовах.

«SAP Business One по праву може вважатися галузевим стандартом в сфері управління підприємствами. Успішний досвід впровадження в різних галузях практично у всіх країнах Європи підтверджує ефективність цього рішення як основи зростання прибутку і розширення бізнесу», - зазначив Крістіан Екс, регіональний директор SAP Business One в країнах Центральної та Східної Європи.

У число клієнтів SAP входять вже більш 250 українських підприємств і державних організацій, серед яких Національний банк України, Укртрансгаз, ДТЕК і ін. При цьому стратегічним напрямком розвитку бізнесу SAP в Україні є МСБ-сегмент - «точка зростання» економіки країни. Світова проектна практика показує, що SAP Business One дозволяє забезпечити таким компаніям зростання конкурентоспроможності та прибутку. Наприклад, польська компанія з переробки битого скла Krynicki Recykling збільшила свій дохід в 4 рази завдяки автоматизації процесів та аналізу даних з SAP Business One. Яскравою історією успіху служить і німецький дистриб'ютор одягу і аксесуарів для велоспорту Wolvenberg, що добився 99,9% точності визначення складських запасів.

Ключову функціональність і переваги локалізованого рішення SAP Business One представила Алла Савченко, президент BDO в Україні. Рішення враховує актуальні законодавчі вимоги до регламентованої звітності і дозволяє автоматизувати процес її підготовки відповідно до МСФЗ. На сьогоднішній день локалізоване рішення включає модулі для ведення бухгалтерського і податкового обліку, а через кілька місяців очікується доповнення функціоналу системи необхідними інструментами для розрахунку і виплати заробітної плати. Також за допомогою SAP Business One спрощується взаємодія з державними органами завдяки автоматизації підготовки та вивантаження інформації для фіскальних служб.

«Для ефективної інтеграції в світову економіку діяльність будь-якої компанії повинна бути прозорою і зрозумілою, і автоматизація бізнес-процесів на базі SAP Business One дозволяє досягти цієї мети. Локалізоване рішення об'єднує кращі світові практики, багаторічний досвід розробок SAP і актуальні вимоги українського законодавства, відкриваючи для МСБ-компаній нові можливості інтеграції і зростання», - підкреслила Алла Савченко, президент BDO в Україні.

«Ми дякуємо компанії BDO Consulting, одному з ключових партнерів SAP в Україні, за масштабний внесок в локалізацію SAP Business One для українського ринку. Тепер наші замовники зможуть використовувати кращі світові практики SAP Business One в повній відповідності з вимогами законодавства країни. А це є запорукою успіху і стійкого розвитку бізнесу в будь-якій галузі», - зазначив Максим Матяш, керуючий директор SAP в Україні та Грузії.

Реклама

Вход