Гарний вражай озимого ріпаку в Україні можливий

Источник

АПК-Информ

822

Динаміка зростання виробництва ріпаку в Україні зумовлена, перш за все, стабільним попитом на нього та привабливою ціною. А за умови того, що практично весь урожай реалізується під час й одразу після завершення жнив, ця культура не потребує додаткових фінансових витрат на зберігання, що також мотивує аграріїв збільшувати посівні площі.

Під час опитувань, які на постійній основі проводить ІА «АПК-Інформ», українські аграрії зазначали, що вважають збільшення посівних площ під озимим ріпаком стратегічно важливим завданням. Однак ця культура є досить примхливою у вирощуванні. Наприклад, більшість опитаних змушені використовувати посівний матеріал імпортного виробництва, бо ці сорти показують високі результати. При цьому другу репродукцію аграрії зазвичай не використовують, бо за наших кліматичних умов це майже гарантовано призводить до втрати вражаю. А це суттєво збільшує витрати на вирощування.

Вкладаючи такі значні кошти в купівлю насіння, необхідно виважено підійти до захисту посівів. Так, якщо вітчизняні виробники ріпаку майже не використовують обробку протруйниками, то вже на стадії отримання 4-6 листків восени культуру потрібно обов'язково підживлювати.

З цього питання ми звернулися до представника компанії «UKRAVIT» – не лише тому, що він є єдиним вітчизняним виробником засобів захисту та живлення рослин, але й тому що високий відсоток українських аграріїв довіряє продуктам цієї компанії.

«Для отримання високого вражаю озимого ріпаку ми рекомендуємо восени після отримання сходів застосувати для позакореневого підживлення мікродобриво АВАНГАРД® Р Рiпак. Добриво має велику кількість переваг: воно оптимально забезпечує потребу культури в елементах мінерального живлення, активує обмінні процеси рослини, підвищує вміст цукрів у кореневій системі, а також ідеально поєднується з більшістю водорозчинних добрив та засобів захисту рослин. Тож цей продукт є першою допомогою для ріпаку перед зимівлею».

Опираючись на власний досвід застосування АВАНГАРД® Р Рiпак, аграрії зазначають, що своєчасне підживлення озимого ріпаку цим добривом поліпшує перезимівлю культури та в повному обсязі забезпечує антистресовий та стимулюючий ефект.

 

З урахуванням того, що погода, часто не сприяє агровиробникам, саме час замислитись і про захист ріпаку навесні. Як експерт у захисті цілого спектру культур «UKRAVIT» рекомендує застосовувати інноваційний трьохкомпонентний фунгіцид на основі стробілурину Капітал. Цей препарат стане у пригоді в боротьбі з фомозом, альтернаріозом, склеротініозом, циліндроспоріозом, сірою гниллю та переноспорозом. Саме ці хвороби є найнебезпечнішими для ріпаку і можуть стати серйозною перешкодою до отримання гарного вражаю. А якщо пригадати погодні умови весни 2018 р., коли аграрії постійно потерпали від підтоплень посівів, стає зрозуміло, чому Капітал користується таким високим попитом і є гордістю компанії-виробника.

Ми вважаємо допомогу українськім аграріям у боротьбі за вражай однією зі своїх основних цілей, тому й надалі будемо інформувати вас щодо шляхів нарощування обсягів виробництва сільськогосподарських культур.

Реклама

Вход