Бакові суміші для кукурудзи: для ефективного захисту та економії коштів

Источник

АПК-Информ

1533

Оскільки рослини кукурудзи на початку вегетаційного періоду розвиваються досить повільно, вони не можуть повноцінно конкурувати за ресурси із бур’янами, які в силу високих адаптивних властивостей швидко формують розгалужену кореневу систему й потужну надземну частину. А зважаючи на те, що міжряддя культури змикається досить пізно, шкодочинні види мають для цього максимум можливостей. Тому, аби забезпечити посівам безконкурентне середовище для росту й розвитку, необхідно підійти до вирішення цієї проблеми комплексно.

За словами керівника агрономічного департаменту компанії «UKRAVIT» Олександра Мигловця, велике значення має висів кукурудзи у чисте поле. Однак цього недостатньо, щоб забезпечити максимальну реалізацію генетичного потенціалу культури. Тому післясходові обробки по контролю забур’яненості, особливо в умовах 2019 року, мають бути неодмінним елементом вирощування кукурудзи. А для охоплення максимального широкого спектру сегетальної рослинності він рекомендує звернути увагу на бакові суміші препаратів.

«Для повноцінного знищення широкого спектру однорічних та багаторічних злакових і дводольних видів бур’янів у посівах кукурудзи компанія «UKRAVIT» рекомендує застосовувати бакову суміш Міладар, КС (нікосульфурон, 45 г/л) у нормі 1,25 л/га + Агент, СЕ (2,4-Д 2-етилгексиловий ефір, 452 г/л, у кислотному еквіваленті, 300 г/л + флорасулам, 6,25 г/л) у нормі 0,5 л/га + ПАР Тандем (0,15%), – зазначає він. – Вона ефективно знищує як вегетативну, так і підземну частину присутніх на полі бур’янів, що забезпечує суттєву прибавку врожайності порівняно до невчасно обробленого поля».

Як же діє така бакова суміш? Гербіцид Агент націлений на знищення широкого спектру однорічних (в т.ч., й стійких до 2, 4 Д) і деяких багаторічних дводольних видів бур’янів. Його можна застосовувати з фази 3 до 7 листків культури (включно); при цьому він не має післядії на наступні культури у сівозміни і є безпечним для навколишнього природного середовища. Міладар же контролює однорічні, багаторічні злакові і деякі дводольні бур’яни, в тому числі, найпроблемніші та спеціалізовані, – мишій (види), куряче просо, пирій повзучий, сорго алепське та інші. Він має найширше «технологічне вікно» внесення серед існуючих гербіцидів – від 3 до 10 листків культури включно – і є надзвичайно толерантним до культури як за раннього, так і пізнього внесення. А поєднані в одній баковій суміші, ці два препарати забезпечують комплексне рішення проблеми забур’яненості посівів кукурудзи й сприяють суттєвій економії коштів на гербіцидних обробках.

 

Реклама

Вход